Menu
0
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Installatie bij u thuis
Laagste prijsgarantie
Bekend van TV
28Jul2010
eBike-Kit.nl is ING Starter van de maand

eBike-Kit.nl is ING Starter van de maand

Door: eBike-Kit.nlReacties: 0

Jan Willem van Mourik (30) is met zijn bedrijf eBike-Kit.nl ING Starter van de Maand juli geworden. Het bedrijf levert ombouwsets waarmee consumenten hun gewone fiets kunnen ombouwen tot een elektrische fiets.

Het begin

Het avontuur van deze Brabantse ondernemer begon in China, waar hij een aantal fabrieken van elektrische fietsen bezocht. Het juiste product werd niet in het verre oosten gevonden. Maar Jan-Willem deed er wel de juiste kennis op voor zijn latere bedrijf in ombouwsets: ebike-Kit.nl.

Na zijn vooronderzoek begon hij aan het ondernemingsplan, dat voor hem meer betekende dan alleen 'leesvoer voor de bank'. Hij zag het schrijven van het plan als een methode om structuur aan te brengen in zijn ideeën voor de onderneming. Een belangrijke doelstelling was dat het een milieuvriendelijk product zou zijn, dat in kwaliteit niet onder doet voor nieuwe elektrische fietsen.

Gewone fiets een halffabricaat

Elektrisch fietsen neemt toe in populariteit en lijkt niet alleen meer voorbehouden aan senioren. 'Ik zie een gewone fiets eigenlijk als halffabricaat', aldus Jan-Willem. 'Een elektrische fiets is niets meer dan een normale fiets voorzien van een hulpmotor en een accu. Dus waarom zou je een bestaande fiets niet ombouwen?

Met ons systeem kunnen bovendien ook bakfietsen worden omgebouwd. In deze nichemarkt biedt eBike-Kit.nl een unieke oplossing om deze zware fietsen prettig bestuurbaar te maken.’

Het was even zoeken naar de juiste leveranciers, maar uiteindelijk overtrof het product alle kwaliteitseisen die Jan-Willem vooraf had gesteld. 'Onze lithium-ion accu biedt meer kracht en een grotere actieradius dan de meeste nieuwe elektrische fietsen. Het is een oerdegelijk product en je ziet bovendien nauwelijks dat de fiets over trapondersteuning beschikt.'

Verantwoord ondernemen in woorden en daden

eBike-Kit.nl is een onderneming met hart voor de regio. Zo levert het bedrijf de studenten van een technische school in ’s-Hertogenbosch een aantal ombouwsets, in ruil voor ideeën en technische kennis. Ook voorziet het in stageplaatsen. 'De betrokkenheid van bevlogen leerlingen is goud waard voor mijn bedrijf. Je kunt het zien als onze eigen afdeling Research & Development.’

Voor het ombouwen van fietsen werkt het bedrijf ook samen met de Weener Groep, de sociale werkplaats en het werkbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch. eBike-Kit.nl produceert de conversiekits voor elektrische fietsen in eigen beheer en levert deze direct aan de eindconsument. Dus zonder tussenkomst van groothandel of importeur. Hoog tijd dat de markt kennis neemt van deze Hollandse innovatie.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.