Menu
0
Klanten beoordelen ons met een 9,3!
Installatie bij u thuis
Laagste prijsgarantie
Bekend van TV
09Aug2010
NRC Handelsblad over eBike-Kit

NRC Handelsblad over eBike-Kit

Door: eBike-Kit.nlReacties: 0

De avontuurlijke Jan-Willem van Mourik ging naar China voor de Canton Fair, de grootste handelsbeurs ter wereld. Maar eenmaal in Guanghzhou raakte hij gefascineerd door fietsen, vooral elektrische fietsen. Lang hoefde hij niet na te denken. Terug in Nederland zette Van Mourik begin dit jaar eBike-Kit op.

Meer dan verwacht

Inmiddels loopt het storm bij het bedrijf van de jonge Brabander in Den Bosch. De ombouwsets om van een gewone fiets een elektrische fiets te maken slaan zo aan dat de eerste voorraad al op is. 'De vraag is veel groter dan ik had durven hopen', zegt Van Mourik (30).

En tot zijn verrassing heeft een grote bank hem net tot starter van de maand uitgeroepen vanwege zijn bijzondere product. Dat ook nog milieuvriendelijk is, zegt hij in zijn fonkelnieuwe kantoor op een even nieuw industrieterrein vlakbij de Maas.

Aantrekkelijk, duurzaam en goedkoop

Van Mourik laat zien hoe in het voorwiel van een fiets het motortje wordt geplaatst en op de bagagedrager een platte accu wordt bevestigd. 'Dat is alles.' Het product is duurzaam en goedkoop (500 euro). Daardoor hoopt Van Mourik te kunnen concurreren tegen de bestaande elektrische (snor)fietsen die veel duurder zijn.

Vooral bij senioren en forensen is de eBike-Kit in trek. Maar ook scholieren en bakfietsouders hebben grote belangstelling. 'Voor bakfietsmoeders die zich met drie kinderen en boodschappen suftrappen is het een uitkomst' zegt de kersverse ondernemer.

Leren ondernemen is doen

De Brabantse ondernemer Jan-Willem van Mourik heeft na zijn hbo-opleiding (Small business) eerst ervaring opgedaan - als werknemer bij verschillende bedrijven en als starter met een aantal vrienden. 'Je moet ook teleurstellingen kunnen incasseren. Dan kun je waarderen dat je vanaf nul iets opbouwt.'

Die opbouw is bij eBike-Kit in volle gang. De eerste 100 kits zijn verkocht, de volgende 200 komen eraan. Over twee jaar hoopt Van Mourik 1.250 kits te verkopen. Het bedrijfsresultaat moet dan verdrievoudigd zijn. 'Een opleiding geeft je de tools in handen om te kunnen ondernemen. Maar ondernemen leer je pas echt door het te doen. Wat ik in de praktijk heb geleerd, daar kan geen opleiding tegenop.'

Copyright (c) 2010 NRC Handelsblad, Maandag 9 augustus 2010

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.